Skopová plec na česneku a pivu
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 800 g Skopová plec
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Brambory
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 6 stroužek Česnek
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 dl Voda pitná
- 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 64 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 390.6 mg
- Vláknina 5102.3 mg
- Vitamín A 5102.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.
-
2
Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.
-
3
V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, posypeme ji paprikou, přisypeme nakrájený česnek a vše promícháme a krátce osmažíme. Pak do hrnce přidáme nakrájené maso, osolíme ho, opepříme a okmínujeme, za stálého míchání krátce orestujeme. Pak přilijeme pivo s trochou vody a maso vaříme do poloměkka. K směsi v hrnci nakonec vmícháme nastrouhané brambory, podle potřeby přilijeme vodu a přikryté dusíme, až je vše měkké. Pak směs dochutíme pepřem a solí, promícháme a podáváme s vařenými bramborami.