Koláč s jablky a krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 210 g Cukr moučkový
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1.3 kg Jablka
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1155 kcal
  • Sacharidy 160 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 136 g
  • Cholesterol 268.8 mg
  • Draslík 326.4 mg
  • Vláknina 13653.3 mg
  • Vitamín A 13653.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 569.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, přimícháme vanilkový cukr a cukr krupici. Případnou šťávu z jablek slijeme.

  • 2

    V míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu, prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 3

    Jablka narovnáme v souvislé vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, přelijeme těstem a v lehce předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut.

  • 4

    Upečený koláč přeložíme na rovný tác tak, aby jablka byla nahoře, a odstraníme pečící papír. Koláč necháme vychladnout.

  • 5

    V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání svaříme. Za občasného míchání necháme pudink zchladnout, poté do něj vmícháme máslo a vymícháme hladký krém.

  • 6

    Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Po ztuhnutí nakrájíme řezy.

Komentáře k receptu