Telecí játra dušená na pivě a cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 31 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 698 mg
- Draslík 692 mg
- Vláknina 1787.7 mg
- Vitamín A 1787.7 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Játra omyjeme studenou vodou, odstraníme z nich blány, spaříme horkou vodou a nakrájíme na menší kousky.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme kousky jater a za stálého míchání je opečeme ze všech stran. Pak do pánve přilijeme pivo s trochou vody a játra pod poklicí dusíme, až změknou.
-
3
Měkká játra vyjmeme z pánve, tuk vydusíme, zaprášíme moukou, dochutíme pepřem, paprikou a kmínem, prudce osmahneme, podlijeme trochou vody, promícháme a necháme krátce převařit. Omáčku osolíme, vložíme do ní játra, vše ještě krátce prohřejeme a podáváme.