Smetanový koláč z Appenzellu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 80 g Cukr krupice
  • 60 g Strouhanka
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 60 g Hrozinky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 109.8 mg
  • Draslík 34.7 mg
  • Vláknina 2061.7 mg
  • Vitamín A 2061.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme křehké těsto, které rozválíme a rozložíme do dortové formy. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, do které postupně vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Do odstavené kaše vmícháme žloutky, smetanu a cukr a nakonec tuhý sníh z bílků. Dno z těsta ve formě posypeme strouhankou a hrozinkami a na ně navršíme smetanovou náplň. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.

Komentáře k receptu