Tagliatelle se smetanou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Houby sušené
  • 50 g Šalotka
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 350 g Tagliatelle
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2700 ml Voda pitná
  • 120 ml Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1486 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 37.3 mg
  • Draslík 295.6 mg
  • Vláknina 1587.5 mg
  • Vitamín A 1587.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Sušené houby předem namočíme v 200 ml vody. Houby i s vodou nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, v pánvi zpěníme na másle, podlijeme sherry, provaříme, přilijeme houby i s vodou, přidáme smetanu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, odstavíme a přimícháme posekanou petrželku.

  • 3

    Těstoviny upraíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu