Kachna pečená na slanině a pivu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Kachna domácí
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 17.2 mg
  • Draslík 87 mg
  • Vláknina 500 mg
  • Vitamín A 500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme.

  • 3

    Na dno pekáče rozložíme nakrájenou slaninu, na ní vložíme kachnu, přilijeme 2,5 dl piva a kachnu pod poklicí pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Poté ji otočíme, podlijeme zbylým pivem a necháme péct další půlhodinu. Poklici sundáme a kachnu dopečeme přibližně 15 minut, až se vytvoří křupavá kůrka.

  • 4

    Během pečení kachnu průběžně poléváme vypečeným tukem, podle potřeby přiléváme vodu.

  • 5

    Upečenou kachnu naporcujeme, rozdělíme na servírovací talíče s houskovým knedlíkem a zelím, podáváme.

Komentáře k receptu