Telecí na paprice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 0.02 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 601.7 mg
  • Vláknina 2463.8 mg
  • Vitamín A 2463.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí zadní maso očistíme a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nasekáme petrželovou nať, prolisujeme česnek a nameleme pepř. V mikrotenovém sáčku smícháme mouku a papriku s pepřem, přidáme kostky masa a vše spolu protřepeme tak, aby maso bylo rovnoměrně obaleno.

  • 2

    Do velké pánve s rozehřátým olejem dáme osmahnout cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přidáme obalené kostky masa, rajský protlak, červené víno a hovězí vývar. Přikryjeme, uvedeme do varu a dusíme 20-25 minut. Když maso změkne, pánev odstavíme a vmícháme bílý nízkotučný jogurt.

  • 3

    Guláš pak rozdělíme na talíře a servírujeme ho posypaný nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu