Nakládaný šťovík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 55 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 4 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 2.6 mg
- Draslík 487.5 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťovík přebereme, důkladně očistíme, omyjeme a nadrobno nasekáme. V kastrolu rozpálíme tuk, vložíme šťovík, ochutíme solí a doměkka udusíme. Poté namačkáme do sklenic a povrch zalijeme rozehřátým tukem.
-
2
Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.