Grilované lilky zapečené s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 500 g Lilek
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1667 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 773.5 mg
  • Vláknina 13867.5 mg
  • Vitamín A 13867.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, lilky očistíme, nakrájíme na silnější kolečka, bazalku posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, zmírníme oheň, osolíme, opepříme, přisypeme bazalku, hrnec zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme asi 15 minut. Mezitím ugrilujeme plátky lilků na grilu. Do pekáče nalijeme třetinu rajčatové směsi, poklademe třetinou lilků, zasypeme třetinou strouhaného parmezánu, zalijeme druhou třetinou rajčatové směsi, poklademe třetinou lilků, znovu zasypeme parmezánem a vše ještě jednou zopakujeme. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.

  • 2

    Zapečené lilky s rajčaty podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře k receptu