Nugátové řezy s kávovou šlehačkou
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 250 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Ořechy lískové
- 500 g Mouka polohrubá
- 250 g Cukr moučkový
- 60 g Kakao instantní - Granko
- 80 g Kakao
- 250 ml Mléko plnotučné
- 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 30 ml Olej rostlinný
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Ztužovač šlehačky
- 1 ks Ztužovač šlehačky
- 5 polévková lžíce Káva instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1540 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 100 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 356.6 mg
- Draslík 640.1 mg
- Vláknina 10544.7 mg
- Vitamín A 10544.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 23.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 307.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo šlehačem našleháme se žloutky, po částech přimícháme vejce, mléko, mouku s kypřicím práškem a kakaem. Na závěr přimícháme nasekané oříšky a čokoládu. Těsto rozetřeme na plech, který jsme vytřeli olejem a vysypali hrubou moukou. Těsto pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut.
-
2
V mezičase připravíme krém. Ve smetaně rozmícháme instantní kávu a ztužovače, vyšleháme pevnou šlehačku.
-
3
Vychladlé upečené těsto potřeme kávovou šlehačkou a posypeme grankem. Necháme vychladit a krájíme na kostky. Podáváme ozdobené ušlehanou smetanou.