Hovězí směs po čínsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí kýta
  • 185 g Hrachové lusky
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2.18 kávová lžička Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 48.3 mg
  • Draslík 381.3 mg
  • Vláknina 2470 mg
  • Vitamín A 2470 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libové hovězí zadní a půlku červené papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupanou cibuli na osminky, prolisujeme česnek, nastrouháme čerstvý zázvor, mladé hrachové lusky zbavíme špiček.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžičky oleje, v něm za stálého míchání osmahneme česnek s cibulí a zázvorem, přidáme hrachové lusky a ještě spolu 2-3 minuty opékáme. Hotovou zeleninu odložíme stranou a v pánvi na zbytku oleje dohněda opečeme hovězí nudličky s paprikou, až maso změkne. Potom do pánve přilijeme suché bílé víno, sojovou omáčku a v hovězím vývaru rozmíchaný kukuřičný škrob Maizena, uvedeme do varu a vaříme, až omáčka zhoustne.

  • 3

    Nakonec k masu v omáčce přidáme opečenou zeleninovou směs, zmírníme oheň, krátce 1-2 minuty spolu prohřejeme, porce rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu