Zemlbába s jablky a hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1104 kcal
- Sacharidy 140 g
- Tuky 115 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 196.2 mg
- Draslík 213.9 mg
- Vláknina 20164 mg
- Vitamín A 20164 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 873.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky z předešlého dne nakrájíme na plátky (1 cm). Omytá zdravá a osušená jablka i hrušky rozkrájíme na poloviny a vykrojíme jádřince. Jablka nakrájíme i se slupkou na plátky. Hrušky oloupeme a též je nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V misce vyšleháme mléko se smetanou, vejci a cukrem. Omyjeme velké hrozinky a necháme je v sítu okapat.
-
3
Zapékací mísu vytřeme 2-3 lžícemi másla. Na dno poklademe 1/3 nakrájených rohlíků, na ně položíme 1/2 ovoce, posypeme je cukrem, skořicovým cukrem a 1/2 hrozinek. Tyto vrstvy znovu opakujeme, poslední vrstva bude z plátků rohlíků. Vše přelijeme rozšlehanými vajíčky a povrch polijeme 2-3 lžícemi roztopeného másla.
-
4
Zemlbábu dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C přibližně 35-40 minut dozlatova. Upečenou zemlbábu podáváme teplou nebo studenou.