Čokoládové řezy s polevou a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mandle
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 65 g Mouka polohrubá
  • 230 g Džem rybízový
  • 125 g Cukr moučkový
  • 90 g Čokoláda na vaření
  • 120 g Čokoláda na vaření
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 174.1 mg
  • Vláknina 11499.5 mg
  • Vitamín A 11499.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přilijeme vlažnou čokoládu, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni. Do směsi vmícháme prosátou moukou s kypřicím práškem a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané hrubou moukou. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut.

  • 2

    Vychladlé těsto nakrájíme na tenčí řezy, které slepíme džemem, přelijeme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme plátky mandlí (pařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky).

Komentáře k receptu