Zelí dušené ve smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 371.4 mg
  • Vláknina 10433 mg
  • Vitamín A 10433 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a rozkrojíme hlávku čerstvého zelí, vykrojíme košťál a zelí nastrouháme na hodně tenké nudličky. V míse zelí rukou promačkáme, promícháme s kmínem, pepřem a solí.

  • 2

    V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zelí, kysanou smetanu a pod pokličkou dusíme 1 hodinu. Občas promícháme. Podáváme jako přílohu nebo samostatně.

Komentáře k receptu