Rajčata sterilovaná v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 5 g
- Sodík 672 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 574.7 mg
- Vláknina 6750.8 mg
- Vitamín A 6750.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme menší, tvrdá rajčata. Očistíme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně proložíme cibulí a křenem. Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přidáme hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata. Nakonec do každé sklenice přilijeme olej a zavíčkujeme.
-
2
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.