Rychlý rajčatový protlak

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8 porcí

Suroviny

  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 23 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 296.3 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme dobře zralá rajčata, omyjeme je, očistíme a pokrájíme. Na masovém mlýnku umeleme a prolisujeme. Kaši přemístíme do kastrolu a vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Sklenice propláchneme vroucí vodou a naskládáme do pekáče. Rozdělíme do nich horký protlak, ihned převážeme celofánem namočeným ve vodě a zabalíme do deky, kde necháme vychladnout. Poté otřeme ubrouskem a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 01.10.2015 11:39:31

Rychlý rajčatový protlak je opravdu rychlý. Je snadný a zvládnete ho opravdu úplně každý. Použiji ho do omáček, na těstoviny, ale i třeba pod maso. Je vážně moc dobrý. Dávám pět hvězdiček a recept doporučuji.

Odpovědět