Pikantní vošouchy
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 400 g Brambory
- 300 g Zelí kysané
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 0.11 dl Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 6 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 16 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 738.4 mg
- Vláknina 10884.1 mg
- Vitamín A 10884.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si salát z kysaného zelí: do mísy dáme kysané zelí (bez láku), pokud je potřeba, rozkrájíme ho na menší kousky. Očistíme a omyjeme lahůdkovou cibuli s čerstvým koprem. Cibuli pokrájíme na tenké kolečka. Kopr drobně posekáme. Přidáme majonézu Hellmans, cukr, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Salát odložíme na chladné místo.
-
2
Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Slijeme z nich vodu, přidáme sůl, pepř, majoránku, utřený česnek a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Směs promícháme a zahustíme jemnou strouhankou.
-
3
V pánvi na rozpáleném oleji smažíme malé placičky - vošouchy, z každé strany dozlatova. Podáváme je horké se salátem z kysaného zelí.