Kuřecí játra s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra kuřecí
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 690 mg
  • Draslík 650.6 mg
  • Vláknina 1959.8 mg
  • Vitamín A 1959.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Kuřecí játra omyjeme studenou vodou, nakrájíme a obalíme je v mouce.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, játra v něm prudce opečeme, vyjmeme je, vložíme do mísy a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

  • 4

    Do pánve nasypeme nakrájená rajčata, opepříme je, osolíme, podlijeme pivem a za stálého míchání krátce povaříme.

  • 5

    Játra rozdělíme na servírovací talíče, polijeme šťávou s rajčaty a podáváme.

Komentáře k receptu