Kompotované okurky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Okurky
  • 180 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 2.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 1.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 169.8 mg
  • Vláknina 8814 mg
  • Vitamín A 8814 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky očistíme, oloupeme a odstraníme zrníčka. Pokrájíme na kousky, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Poté vyjmeme a osušíme na utěrce.

  • 2

    Mezitím svaříme ocet s cukrem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Vložíme připravené okurky a krátce povaříme. Odložíme a necháme stát do druhého dne.

  • 3

    Šťávu slijeme, opět povaříme a vrátíme k okurkám. Opět odstavíme do druhého dne. Šťávu znovu slijeme a svaříme dohusta. Okurky rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou a zavíčkujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu