Pikantní kuřecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 999.8 mg
- Vláknina 5414.8 mg
- Vitamín A 5414.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky.
-
3
V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme ho alespoň hodinu marinovat.
-
4
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou.
-
5
Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibuli, osmažíme a zalijeme marinádou. Do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme.