Krůtí stehna pečená na pivu
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
- 1 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 4 ks Krůtí stehna
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2 dl Voda pitná
- 0.34 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 199 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 191.1 mg
- Draslík 1068.1 mg
- Vláknina 9559.8 mg
- Vitamín A 9559.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na proužky. Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Krůtí stehna omyjeme, osušíme, opepříme, osolíme, na několika místech prořízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, poprášíme je moukou a dáme do pekáče nebo žáruvzdorné mísy. Přidáme k nim nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer, přilijeme olej a pivo a pečeme přikryté v předehřáté troubě, až je maso měkké.
-
3
Během pečení stehna poléváme vypečenou šťávou a v případě potřeby přilijeme vodu.