Kosmatice v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Mouka polohrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Bezinky
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 0.06 dl Olej olivový
  • 2 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 48.5 mg
  • Vláknina 4756.6 mg
  • Vitamín A 4756.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvě otrhané květy černého bezu (bezinky) omyjeme pod tekoucí vodou, necháme je v sítu okapat. Poté jim odstřihneme silnější stonky.

  • 2

    Připravíme těstíčko: do mísy nalijeme pivo, ve kterém rozšleháme vejce. Přisypeme polohrubou mouku, mletý zázvor, sůl, pepř 4 barev. Směs dobře promícháme. Těstíčko musí být husté, ale tekoucí.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme olej, květy namočíme do těstíčka a vkládáme na rozpálený olej. Smažíme je dozlatova. Usmažené hned vyjmeme z oleje a necháme na papírové utěrce okapat. Podáváme je teplé.

Komentáře k receptu