Rýžové kuličky s čokoládou
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 g Rýže loupaná
- 100 g Strouhanka
- 100 g Marmeláda rybízová
- 250 g Čokoláda na vaření
- 50 g Hrozinky
- 400 ml Voda pitná
- 17.5 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 83 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 139.4 mg
- Draslík 54.1 mg
- Vláknina 8022.7 mg
- Vitamín A 8022.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní propláchnutou rýži. Z uvařené rýže slijeme případnou vodu a rýži necháme vychladnout. Do rýže vmícháme krupicový cukr, pokrájené hrozinky, citronovou kůru, vanilkový cukr a žloutky. Vymícháme hustou hmotu, z které vytvarujeme kuličky, potřeme je marmeládou, obalíme ve strouhance a na másle s olejem osmažíme dozlatova. Poté necháme kuličky okapat na papírovém ubrousku.
-
2
Kuličky podáváme přelité rozpuštěnou čokoládou.