Roštěná pečená v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 500 g Listové těsto
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1234 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 245.1 mg
  • Draslík 786.2 mg
  • Vláknina 4612.3 mg
  • Vitamín A 4612.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso potřeme česnekem utřeným se solí a pod fólií necháme maso přes noc marinovat.

  • 2

    Odleželé maso ze všech stran osmažíme na másle, přeložíme i s máslem do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Upečené maso necháme vychladnout, poté ho zabalíme do listového těsta, z kterého jsme vyváleli placku a potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 3

    Na potření těsta smícháme drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, strouhanku a olej. Takto připravené těsto vložíme na plech a pečeme při 220°C, až těsto zezlátne.

Komentáře k receptu