Pečený srnčí hřbet se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 120 g Slanina vepřová
- 60 g Sýr kozí
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1.2 kg Srnčí maso
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1.5 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 233.3 mg
- Draslík 1173.8 mg
- Vláknina 251.3 mg
- Vitamín A 251.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a opláchnutý srnčí hřbet (nevykostěný) osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Okořeněné maso poklademe plátky slaniny, zabalíme do silného alobalu, pečlivě uzavřeme a vložíme na pekáč. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme. Po hodině alobal opatrně otevřeme a pečeme další půlhodinu.
-
2
V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku usmažíme z másla a mouky jíšku, zašleháme vývarem a alespoň čtvrt hodiny na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Na závěr vaření přidáme vypečenou šťávu z masa, smetanu, sůl, sójovou omáčku a rybízovou marmeládu. Omáčku odstavíme a vmícháme sýr nakrájený na kostičky.
-
3
Upečené maso vykostíme, nakrájíme na porce a podáváme přelité omáčkou.