Valiská rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 800 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 20 g Bazalka
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Pepř bílý
  • 6 g Oregano sušené
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 499.7 mg
  • Draslík 708.5 mg
  • Vláknina 7982.5 mg
  • Vitamín A 7982.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata příčně rozpůlíme, zčásti opatrně vydlabeme dužninu a dáme ji do misky. Půlky rajčat uvnitř osolíme, okořeníme polovinou koření a řezem položíme na vymazaný pekáč. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut, vyjmeme, otočíme, do každé půlky rozklepneme vejce, okořeníme druhou polovinou koření. Zbylou dužninu smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou bazalkou a rozložíme okolo půlek rajčat.

  • 2

    Zapečeme 10 minut a podáváme porci rajčat s dušenou dužninou.

Komentáře k receptu