Valiská rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 499.7 mg
- Draslík 708.5 mg
- Vláknina 7982.5 mg
- Vitamín A 7982.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata příčně rozpůlíme, zčásti opatrně vydlabeme dužninu a dáme ji do misky. Půlky rajčat uvnitř osolíme, okořeníme polovinou koření a řezem položíme na vymazaný pekáč. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut, vyjmeme, otočíme, do každé půlky rozklepneme vejce, okořeníme druhou polovinou koření. Zbylou dužninu smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou bazalkou a rozložíme okolo půlek rajčat.
-
2
Zapečeme 10 minut a podáváme porci rajčat s dušenou dužninou.