Mrkev s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 311 g
- Sodík 985 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 172.3 mg
- Vláknina 10450 mg
- Vitamín A 10450 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky a na polovině rozpáleného másla podusíme 4 minuty. Zalijeme vínem a povaříme na mírném ohni 10 minut. Přidáme pórek na kolečka, osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut.
-
2
Mleté maso osolíme, opepříme a zbylém másle opečeme ze všech stran dohněda. Hotové maso promícháme s mrkvovou směsí a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.