Rýže s kaštany a brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Rýže loupaná
  • 200 g Sýr Brynza
  • 200 g Kaštany jedlé
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 30.6 mg
  • Draslík 393.2 mg
  • Vláknina 6085 mg
  • Vitamín A 6085 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kaštany oloupeme a v litru vývaru uvaříme do poloměkka. Přidáme rýži a za občasného promíchání společně uvaříme doměkka. Vmícháme brynzu a odstavíme. Na másle zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek, zaprášíme moukou a zředíme zbytkem vývaru.

  • 2

    Necháme přejít varem a vzniklou omáčkou zalijeme hotový pokrm.

Komentáře k receptu