Rizoto se špenátem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2101 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 24.4 mg
  • Draslík 685.5 mg
  • Vláknina 13732 mg
  • Vitamín A 13732 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát spaříme vroucí vodou a po minutě scedíme a necháme okapat. Konzervovaný hrášek necháme okapat, polovinu dáme stranou, druhou polovinu společně se špenátem umixujeme ručním mixérem. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek, přidáme rýži a zalijeme bílým vínem. Dusíme na mírném ohni, dokud se víno neodpaří, zalijeme horkým vývarem a za občasného promíchání povaříme 20 minut.

  • 2

    Vmícháme zeleninovou kaši, osolíme, opepříme, přidáme kousky másla a zbytek hrášku. Podáváme posypané parmezánem.

Komentáře k receptu