Rizoto se špenátem a hráškem
Suroviny
- 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 30 g Máslo čerstvé
- 400 g Rýže loupaná
- 100 g Sýr Parmezán
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 30 ml Olej olivový
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2101 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 24.4 mg
- Draslík 685.5 mg
- Vláknina 13732 mg
- Vitamín A 13732 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát spaříme vroucí vodou a po minutě scedíme a necháme okapat. Konzervovaný hrášek necháme okapat, polovinu dáme stranou, druhou polovinu společně se špenátem umixujeme ručním mixérem. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek, přidáme rýži a zalijeme bílým vínem. Dusíme na mírném ohni, dokud se víno neodpaří, zalijeme horkým vývarem a za občasného promíchání povaříme 20 minut.
-
2
Vmícháme zeleninovou kaši, osolíme, opepříme, přidáme kousky másla a zbytek hrášku. Podáváme posypané parmezánem.