Koblížky s rumem pro celiatiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 500 g Mouka bezlepková
  • 2 g Xantanová guma
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.46 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 160.7 mg
  • Draslík 21.1 mg
  • Vláknina 1038.4 mg
  • Vitamín A 1038.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme vzkypět na teplém místě. Žloutky vymícháme s máslem do pěny, kterou ochutíme 2 lžícemi rumu. Smícháním kvásku, mouky a soli s xantanovou gumou získáme těsto, ze kterého vytvarujeme na pomoučeném vále kuličky s důlkem uprostřed. Tyto těstové kuličky necháme na teplém místě vykynout a po vykynutí je osmažíme na oleji z obou stran.

  • 2

    Hotové koblížky hned po usmažení pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu