Valašské bramborové škubance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 22 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 209.5 mg
- Draslík 1168.8 mg
- Vláknina 15500 mg
- Vitamín A 15500 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, vypečeme ji na pánvi bez tuku a vhodíme do mísy.
-
2
Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě, pak je oloupeme a najemno nastrouháme.
-
3
V míse smícháme nastrouhané brambory, mouku a vejce, přidáme sůl a vypracujeme polotuhé těsto. Z těsta nožem nebo lžící odtrháváme menší kousky a vaříme je v osolené vroucí vodě.
-
4
Uvařené škubance vyndáváme z vody cedníkem a ukládáme do mísy se slaninou. Škubance se slaninou promícháme a podáváme.