Valašské bramborové škubance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Slanina vepřová
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 209.5 mg
  • Draslík 1168.8 mg
  • Vláknina 15500 mg
  • Vitamín A 15500 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vypečeme ji na pánvi bez tuku a vhodíme do mísy.

  • 2

    Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě, pak je oloupeme a najemno nastrouháme.

  • 3

    V míse smícháme nastrouhané brambory, mouku a vejce, přidáme sůl a vypracujeme polotuhé těsto. Z těsta nožem nebo lžící odtrháváme menší kousky a vaříme je v osolené vroucí vodě.

  • 4

    Uvařené škubance vyndáváme z vody cedníkem a ukládáme do mísy se slaninou. Škubance se slaninou promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu