Brokolicový mozeček
Suroviny
- 300 g Brokolice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 ks Šalotka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1.5 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 23 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 277.1 mg
- Draslík 754.1 mg
- Vláknina 4162.5 mg
- Vitamín A 4162.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici rozebereme na malé růžičky. Šalotky očistíme a drobně pokrájíme. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme šalotku, přidáme brokolici, osolíme ji (0,5 lžičky), přilijeme vodu a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 10–12 minut.
-
2
Když je brokolice měkká a voda vyvařená, brokolici vidličkou rozmačkáme téměř na kaši. V misce si vyšleháme vejce se smetanou, ochutíme je solí, pepřem a vlijeme je k brokolici. Mícháme do doby, až se nám vajíčka srazí.
-
3
Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku a petrželku. Brokolicový mozeček rozdělíme na talíře, posypeme bylinkami a podáváme.