Kuličky z mletého rybího masa s omáčkou
Suroviny
- 80 g Cibule
- 500 g Kapr obecný
- 500 g Rajčata
- 200 g Rohlíky bílé
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Mléko plnotučné
- 60 ml Voda pitná
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 28 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 207.7 mg
- Draslík 798.1 mg
- Vláknina 8452.4 mg
- Vitamín A 8452.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 158.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z kapra umeleme. Nakrájený rohlík namočíme do mléka, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, rajčata nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme.
-
2
Umleté maso smícháme s cibulí, petrželovou natí, vymačkanými rohlíky, moukou, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a muškátovým květem. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou necháme pod fólií v chladničce odpočinout.
-
3
Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme. Přidáme rajčata, vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 20 minut. Směs poté propasírujeme, osolíme, okořeníme a dochutíme česnekem.
-
4
Z mletého rybího masa tvarujeme menší kuličky, které vkládáme do vroucí rajčatové omáčky a vaříme zhruba čtvrt hodiny.