Pstruzi se sýrovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 120 g Anglická slanina
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 157.4 mg
  • Draslík 868.6 mg
  • Vláknina 257 mg
  • Vitamín A 257 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno a smícháme s lučinou. Pstruhy očistíme, dobře opláchneme a osušíme. Takto připravené pstruhy osolíme, zakapeme citronovou šťávou a naplníme sýrovou nádivkou.

  • 2

    Naplněné pstruhy zabalíme do plátků slaniny, naskládáme do zapékací mísy, podlijeme vývarem, přidáme kousky másla a pečeme zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

Komentáře k receptu