Rizoto s rajčaty a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Olej olivový
  • 150 g Rajčata
  • 400 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 150 g Paprika červená
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.3 l Vývar zeleninový
  • 3 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2903 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 894.6 mg
  • Vláknina 16260 mg
  • Vitamín A 16260 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.6 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozpůlíme, zbavíme jádřince a spolu s půlkami rajčat položíme na plech řezem nahoru. Potřeme 10 ml oleje a necháme ve středně vyhřáté troubě péct do mírného zhnědnutí. Vyjmeme a nakrájíme na kusy.

  • 2

    Na 10 ml oleje zpěníme nakrájený česnek, přidáme papriky a rajčata a krátce orestujeme. Na zbytku oleje osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, protlakem a horkým vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit asi 20 minut. Hotové rizoto osolíme, opepříme, vmícháme kousky másla a nakonec směs paprik a rajčat. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu