Polévka Paysanne
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 53 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 849.7 mg
- Vláknina 9741.5 mg
- Vitamín A 9741.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme osmahnout do hrnce na rozehřáté sádlo. Opékáme přibližně 10 minut. Potom směs zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme masox, zelený hrášek a oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme půl hodiny.
-
2
Podáváme posypané nasekaným zeleným kerblíkem.