Polévka Paysanne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 120 g Celer bulvový
  • 120 g Hrášek
  • 120 g Mrkev kořen
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 120 g Petržel kořen
  • 60 g Kerblík
  • 1500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 849.7 mg
  • Vláknina 9741.5 mg
  • Vitamín A 9741.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme osmahnout do hrnce na rozehřáté sádlo. Opékáme přibližně 10 minut. Potom směs zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme masox, zelený hrášek a oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme půl hodiny.

  • 2

    Podáváme posypané nasekaným zeleným kerblíkem.

Komentáře k receptu