Žebrácká polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 170 g Chléb konzumní
  • 300 g Kosti hovězí řídké
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 391.3 mg
  • Vláknina 4944.9 mg
  • Vitamín A 4944.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme cibule. Očistíme, omyjeme a pokrájíme mrkev, celer a petržel. Omyté hovězí kosti vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme pokrájenou zeleninu s jednou cibulí, sůl, kmín, celý pepř a polévku pomalu vaříme minimálně 90 minut.

  • 2

    Poté polévku přecedíme do druhého hrnce a nastrouháme do ní tvrdší chléb. Znovu ji přivedeme k varu a pomalu ji vaříme asi 10 minut.

  • 3

    V misce si ve smetaně rozkvedláme vejce a přimícháme ji do hotové polévky. Vaříme necelou minutu a polévku odstavíme z plotny.

  • 4

    Druhou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na másle osmažíme dozlatova. Usmaženou cibuli vyjmeme z pánve, necháme okapat od másla a odložíme do misky. Omytý kerblík drobně pokrájíme a odložíme do druhé misky.

  • 5

    Před nalitím polévky do talířů vložíme osmaženou cibuli s kerblíkem, zalijeme hotovou polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu