Kuřecí polévka po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Kuřecí prsa
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Zázvor celý
  • 100 g Nudle skleněné
  • 50 g Shiitake houby
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 cl Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sójové výhonky
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 10.7 mg
  • Draslík 239.1 mg
  • Vláknina 5807.2 mg
  • Vitamín A 5807.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme, mrkev oškrábeme a obojí pokrájíme na kolečka. Omyté houby shitake pokrájíme na plátky. V kastrolu si rozehřejeme dvě lžíce oleje a vložíme na něj pórková a mrkvová kolečka a plátky z hub. Přidáme jemně nastrouhaný zázvor, přilijeme rýžové víno a sójovou omáčku. Zalijeme vývarem a ztlumíme plamen. Vaříme na mírném plameni 8 minut.

  • 2

    Na jedné lžíci oleje na pánvi opečeme z obou stran kuřecí prso a pak ho přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Hotové kuřecí prso nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Skleněné nudle rozlámeme na kousky a vložíme je do polévky. Sójové výhonky nasekáme a také je přidáme do polévky. Necháme několik minut na mírném plameni jenom probublávat. Polévku osolíme a opepříme a potom do ní přidáme nudličky z kuřecího masa i s vypečenou šťávou z nich. Petrželovou nať nasekáme nadrobno a posypeme s ní hotovou polévku.

Komentáře k receptu