Kuřecí polévka po čínsku
Suroviny
- 100 g Kuřecí prsa
- 10 g Petržel - nať
- 5 g Zázvor celý
- 100 g Nudle skleněné
- 50 g Shiitake houby
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar drůbeží
- 4 cl Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Sójové výhonky
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 123 g
- Sodík 594 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 10.7 mg
- Draslík 239.1 mg
- Vláknina 5807.2 mg
- Vitamín A 5807.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme, mrkev oškrábeme a obojí pokrájíme na kolečka. Omyté houby shitake pokrájíme na plátky. V kastrolu si rozehřejeme dvě lžíce oleje a vložíme na něj pórková a mrkvová kolečka a plátky z hub. Přidáme jemně nastrouhaný zázvor, přilijeme rýžové víno a sójovou omáčku. Zalijeme vývarem a ztlumíme plamen. Vaříme na mírném plameni 8 minut.
-
2
Na jedné lžíci oleje na pánvi opečeme z obou stran kuřecí prso a pak ho přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Hotové kuřecí prso nakrájíme na nudličky.
-
3
Skleněné nudle rozlámeme na kousky a vložíme je do polévky. Sójové výhonky nasekáme a také je přidáme do polévky. Necháme několik minut na mírném plameni jenom probublávat. Polévku osolíme a opepříme a potom do ní přidáme nudličky z kuřecího masa i s vypečenou šťávou z nich. Petrželovou nať nasekáme nadrobno a posypeme s ní hotovou polévku.