Pivní chlebovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb konzumní
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.35 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 42.3 mg
  • Draslík 4.7 mg
  • Vláknina 221.5 mg
  • Vitamín A 221.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Starší chleba (400 g) nakrájíme na kostičky. Polovinu dáme do hrnce a zalijeme 1 litrem piva. Mezitím druhou polovinu pokrájeného chleba osmažíme v pánvi na sádle dozlatova.

  • 2

    Namočený chleba přivedeme k varu a pomalu vaříme 20 minut. Potom polévku rozmixujeme, dochutíme cukrem, zázvorem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Do polévky přilijeme smetanu, znovu ji přivedeme k varu a poté hned odstavíme z plotny.

  • 3

    Osmažený chleba rozdělíme do talířů, přelijeme pivní polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu