Ztracená vejce s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 251.3 mg
- Draslík 310.7 mg
- Vláknina 1100 mg
- Vitamín A 1100 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
-
2
Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
-
3
Pak vejce vyndáme z vody.
-
4
Na pánev vlijeme olej. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka a vhodíme na olej. Podusíme ji a pak k ní přihodíme nadrobno nasekanou šalotku. Přilijeme červené víno a vaříme, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Pak do omáčky zašleháme vychlazené máslo. Sundáme z plotny a osolíme.
-
5
Rozdělíme kolečka cibule na 4 talíře, přidáme ztracená vejce a přelijeme vinnou omáčkou. Posypeme jemně nasekanou pažitkou.