Placky špaldové s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Gorgonzola
  • 100 g Mascarpone
  • 100 g Řeřicha
  • 100 g Pšenice Špalda
  • 1 kávová lžička Sherry brandy
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.22 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 227.9 mg
  • Draslík 245.5 mg
  • Vláknina 473.2 mg
  • Vitamín A 473.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nasypeme špaldu, vlijeme žloutky, přidáme strouhanku a osolíme. Ze surovin vytvoříme těsto. Z něj vytvoříme 4 placičky.

  • 2

    Na pánvi si rozehřejeme olej a placičky na něm z obou stran usmažíme dozlatova.

  • 3

    Do mixéru vložíme plísňový sýr gorgonzolu a sýr mascarpone a přilijeme lžičku brandy. Rozmixujeme a hotový krém namažeme na placičky. Zdobíme je nadrobno nasekanou řeřichou.

Komentáře k receptu