Salát z bulguru s pečenou zeleninou
Suroviny
- 800 g Cuketa
- 400 g Lilek
- 80 g Olej olivový
- 12 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 300 g Fenykl sladký - hlíza
- 250 g Paprika červená
- 400 g Bulgur
- 100 g Cibule červená
- 200 g Olej olivový extra panenský
- 30 ml Ocet vinný
- 50 ml Citronová šťáva
- 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 32 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 833.3 mg
- Vláknina 28250 mg
- Vitamín A 28250 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur nasypeme do misky, zalijeme vodou a necháme 20 minut bobtnat. Scedíme, nasypeme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka, fenykl nakrájíme nahrubo, papriky rozkrojíme, vybereme jádřince a lusk necháme vcelku, lilek nakrájíme na větší kusy, cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek nakrájíme na plátky.
-
2
Zeleninu promícháme s olivovým olejem, nasypeme na plech v jedné vrstvě, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Občas zeleninu promícháme, aby se opekla ze všech stran. Upečenou zeleninu pokapeme octem a necháme vychladnout. Zeleninu doplníme čerstvými bylinkami a všechno nadrobno posekáme.
-
3
Bulgur nasypeme do salátové mísy, přisypeme posekanou zeleninu s bylinkami, zalijeme panenským olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme.