Těstoviny s pórkovou smetanovou omáčkou a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pórek
  • 250 g Šunka dušená
  • 250 g Tagliatelle
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 47.8 mg
  • Draslík 250.1 mg
  • Vláknina 4564.3 mg
  • Vitamín A 4564.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a držíme na teple.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat, šunku nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Do vroucího vývaru vložíme pórek a za občasného míchání na mírném plameni vaříme pod poklicí. Po čtvrt hodině vmícháme smetanu, pepř, sůl a muškátový oříšek.

  • 4

    Do omáčky přidáme těstoviny, šunku, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu