Makarony se smetanou a ořechy
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 130 g Ořechy vlašské
- 90 g Sýr Parmezán
- 500 g Špagety, Makarony
- 120 g Šunka dušená
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.8 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 54 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 358.1 mg
- Vláknina 9973.2 mg
- Vitamín A 9973.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme makarony a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a držíme na teple.
-
2
Šunku nakrájíme na nudličky, vyloupané ořechy nasekáme najemno, lístky bazalky nasekáme nadrobno, parmezán nastrouháme.
-
3
Na másle v kastrole osmažíme bazalku s ořechy asi 8 minut. K ořechům přimícháme šunku, vlijeme smetanu, osolíme a opepříme. Do omáčky přidáme makarony a dobře promícháme. Když je směs horká, odstavíme ji a vmícháme polovinu parmezánu.
-
4
Makarony podáváme posypané zbylým parmezánem.