Vaudské brambory s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 119 g
- Sodík 1611 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 1601.8 mg
- Vláknina 24439.5 mg
- Vitamín A 24439.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přidáme na kousky nakrájený pórek, nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, vmícháme trochu muškátového oříšku. Přemístíme do kastrolu a zalijeme bílým vínem a vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Dusíme zakryté na mírném ohni asi 45 minut, občas promícháme. Podáváme teplé