Horalské kyselo s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 150 g Cibule
  • 250 g Tvaroh konzumní
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2.5 dl Mléko - podmáslí
  • 6 dl Voda pitná
  • 5 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 20.5 mg
  • Draslík 500.7 mg
  • Vláknina 6740.3 mg
  • Vitamín A 6740.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 346 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme, omyjeme a na kostky nakrájíme brambory. Dáme je do hrnce, zalijeme 6 dl vody, přidáme sůl, kmín a vaříme je 20 minut doměkka. Mezitím si očistíme a drobně pokrájíme cibuli. V pánvi na másle ji osmažíme dozlatova. Jakmile jsou brambory měkké, scedíme je přidáme k nim cibuli s máslem a rozšťoucháme je. Hrnec zakryjeme a brambory uchováme teplé.

  • 2

    Do druhého hrnce dáme vařit 5 dl vody s kmínem. Do misky nalijeme podmáslí, přidáme hladkou mouku a rozkvedláme ji dohladka. Za stálého míchání přilijeme vzniklou směs do vody, přidáme sůl a vaříme jen 2-3 minuty. Stále polévku mícháme. Dochutíme ji pepřem a odstavíme z plotny. Přimícháme tvaroh, podle chuti dosolíme. Na talíře rozdělíme šťouchané brambory s cibulkou, přelijeme je polévkou, každou porci ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu