Vařené hovězí maso s křenovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 644.8 mg
- Vláknina 2796.5 mg
- Vitamín A 2796.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme a dáme vařit do osolené horké vody.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme povařit. Do vzniklé omáčky přidáme smetanu a jemně nastrouhaný křen. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a přisladíme podle chuti.
-
3
Podáváme s knedlíkem.