Vařené hovězí maso s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso přední
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 644.8 mg
  • Vláknina 2796.5 mg
  • Vitamín A 2796.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme a dáme vařit do osolené horké vody.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme povařit. Do vzniklé omáčky přidáme smetanu a jemně nastrouhaný křen. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a přisladíme podle chuti.

  • 3

    Podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu