Těstoviny se sardelí a rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 33 g
- Sodík 2386 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 626.4 mg
- Vláknina 2940 mg
- Vitamín A 2940 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, orestujeme, přisypeme oříšky, rozinky, filety sardelí a smažíme asi 2 minuty. Přilijeme víno, přidáme rajčatovou pastu, povaříme, až se filety rozpadnou.
-
2
Střídku chleba nakrájíme na malé kostičky a v pánvi na trošce oleje je osmažíme dozlatova.
-
3
Těstoviny promícháme s omáčkou, upravíme na talíře a posypeme chlebovými kostičkami.