Zapečené těstoviny s kuřecím masem a houbami
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 40 g Olej olivový
- 200 g Smetana 12% (konzumní)
- 200 g Sýr Parmezán
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Houby sušené
- 300 g Houby čerstvé
- 10 g Bazalka
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 350 g Špagety
- 200 ml Víno bílé
- 1150 ml Voda pitná
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1555 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 107.2 mg
- Draslík 851.4 mg
- Vláknina 4454 mg
- Vitamín A 4454 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Směs sušených hub trochu nalámeme, nasypeme do misky, zalijeme 150 ml horké vody a necháme chvilku máčet. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme maso, orestujeme, čerstvé houby nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce, namočené houby scedíme vodu ponecháme. Česnek posekáme nadrobno a spolu s okapanými houbami přimícháme k masu. Zalijeme vínem, vodou z hub a zvolna vaříme, až se tekutina vyvaří asi o třetinu. Přilijeme smetanu, provaříme a odstavíme. Osolíme, opepříme, přimícháme těstoviny, polovinu strouhaného patrmezánu, lístky bazalky, přendáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 až 20 minut.
-
3
Těstoviny naporcujeme, rozdělíme na talíře, zakapeme panenským olejem, posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.