Telecí řízky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 674.4 mg
  • Vláknina 3591.5 mg
  • Vitamín A 3591.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky mírně naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Vložíme do rozehřátého tuku a po obou stranách rychle opečeme.

  • 2

    Do tuku od opékání vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je. Potom přidáme máslo uhnětené s moukou a za stálého míchání necháme šťávu zhoustnout.

  • 3

    Při podávání každý řízek přelijeme šťávou se žampiony a posypeme sekanou petrželovou natí.

  • 4

    Podáváme s bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu