Telecí řízky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 62 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 674.4 mg
- Vláknina 3591.5 mg
- Vitamín A 3591.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky mírně naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Vložíme do rozehřátého tuku a po obou stranách rychle opečeme.
-
2
Do tuku od opékání vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je. Potom přidáme máslo uhnětené s moukou a za stálého míchání necháme šťávu zhoustnout.
-
3
Při podávání každý řízek přelijeme šťávou se žampiony a posypeme sekanou petrželovou natí.
-
4
Podáváme s bramborami nebo s rýží.